Šta je "Fortuna"

“Fortuna” je Udruženje za posredovanje u izboru partnera za život udvoje.

Zbog svoje stručnosti, ozbiljnosti, načina posredovanja i dugogodisnjeg poslovanja ”Fortuna”  predstavlja

sinonim za bračnu agenciju!

Najstarija je i najmasovnija organizacija te vrste na našim prostorima.

Osnovana je 1982. godine u Beogradu, u domenu socijalne delatnosti, kao izraz potrebe da se prevaziđe otuđenost, samoća i usamljenost koje su u našem društvu, iz godine u godinu sve izraženije.

“Fortuna” ima za cilj da pomogne ljudima koji su slobodni i sami, a ne žele sami da ostanu, da ostvare nove socijalne kontakte radi zasnivanja trajnije emotivne veze ili braka.

“Fortuna” promoviše porodicu kao osnovnu zajednicu društva, poštujući tradicionalne društvene vrednosti i instituciju braka.

Delatnost „Fortune“ je humana, društveno značajna i potrebna danas više nego ikada.
Emotivno zadovoljan, ispunjen čovek je daleko srećniji, uspešniji, zdraviji i spremniji da se nosi sa svim životnim problemima.

“Fortuna” je neprofitabilna, nestranačka organizacija.
Finansira se na bazi učlanjenja – izvor prihoda je članarina.
Redovnu delatnost obavlja u prostoru koji iznajmljuje.

Činjenica je:

Brzi tempo života, masovna otuđenost, ali često i sticaj određenih životnih okolnosti, doprinose da većina slobodnih osoba ozbiljnih namera, bez obzira na njihove godine, pol, obrazovanje, imovinsko stanje, ima danas veliki problem:

Gde i kako upoznati odgovarajuću osobu, a znati da je i ona slobodna i zainteresovana za ozbiljnu, trajniju vezu ili brak?!

“Fortuna” svojim posredovanjem, a u okviru kartoteke svojih članova, stvara priliku za nova poznanstva, i šanse da sretnete odgovarajuću, slobodnu osobu se povećavaju!